Hay errores que no se equivocan

Allmänt | 28 Okt, 2014 kl 23:17
God kväll, alla goa!
Det har varit en dålig uppdatering, men det kommer bättras. Lite stressigt just nu bara. I skolan har vi hållt på med 'Novela negras' där vi ska skriva en novell som inneåller mysterium och läskiga saker. Jättekul men har varit lite svårare att arbeta då alla haft sitt förra veckan! Det går, så jag ska inte klaga :)
 
Denna fredag ska vi resa till Girona på klassresa. Jag vet inte alls mycket om staden, men det ska bli intressant! Funderar faktiskt på att börja förbereda mig för det innan, så man har någon aning om vad de pratar om, haha. Men så kommer man ju också på att det finns ett arbeta som jag HELT glömt bort om, som ska redovisas SNART. Jag önskar jag visste vad jag menar med 'snart' men hittar inte redovisningsdatumet NÅGONSTANS. Panik? Ja. Dumt? Ja. Oplanerat? Ja. Men inte gråta över spilld mjölk här inte...! Hahahah, det bästa för mig nu vore att bara lägga mig och sova, vilket är precis det jag ska göra! Buenas noches a todos

Siempre quise ser gigante, rozar las nubles cuando subes y cambiar de ambiente

Musik | 26 Okt, 2014 kl 01:11
 
 
Nunca será siempre, nunca digas nunca porque siempre se arrepiente
Miente más que habla, bla,bla, bla... - siempre miente
Buscando los retales que esconde su bajo vientre
Siempre fui de frente y nunca fui valiente
Quizás por el miedo a perderte no supe tenerte
Tentarte como la serpiente, nunca supe amarte
Sábanas frías para un cuerpo de sangre caliente
 
¿Por qué porfías? Por favor, mejor estate ausente
Como una estatua, como el tattoo de un adolescente
Desobediente como noche y día, vida y muerte
Luna menguante, luna llena, como el sol naciente, insignificante
Siempre quise ser gigante, rozar las nubes cuando subes y cambiar de ambiente
Notar el viento en el semblante, notarlo sonriente y así olvidar al don de gentes
y a sus semejantes para siempre y...
 
Nunca será siempre, nunca digas nunca porque siempre se arrepiente
Miente más que habla, bla,bla, bla... - siempre miente
Cuando dices "hasta nunca" o cuando dices "para siempre"

La amistad duplica las alegrías

I Spanien | 25 Okt, 2014 kl 18:09
Idag åker även en väldigt bra rumskamrat hem... vi har haft kul, gått ut, gått på L'aquarium som ni ser ovan på bilderna, vi har skrattat och pratat mycket på våran balkong. Det blev ju nästan lite jobbigt med två avsked på en och samma dag. I två månader har vi bott i samma lägenhet och inte en enda gång har vi blivit irriterade på varandra! Det är väl underbart när man hittar sådana vänner ;)

Todo el mundo necesita a alguien

Allmänt | 25 Okt, 2014 kl 12:00
Åh, har lämnat flygplatsen för någon timme sedan. Barcelona's flygplats T2 är ju jätteliten! Har aldrig flygit därifrån så att hämta min mamma och lämna av henne där var ju nytt. A, B och C, men alla på samma plats ändå. T1 är så mycket större och roligare, tycker jag! Hehe. Jag har storhetsvansinne ibland :) Sitter i sängen just nu och funderar allvarligt talat på om jag ska ta en tidig siesta, då vi vaknade runt klockan sex imorse. Har lovat min rumskamrat att gå ut ikväll till någon Salsa Bar! 

Si hoy no luchas, mañana no llores

I Spanien | 24 Okt, 2014 kl 22:03
 
God kväll alla underbara!
Idag har det varit en väldigt fantastisk sista-dag med min mamma. Vi har sett allt från Sagrada Familia till Torre Agbar till Camp Nou till Tibidabo bland annat. Intrycken har varit väldigt starka och det kändes som att vara i en fantasivärld. Tänk att det finns individer som föds och växer upp här bland dessa höghus, monument och historiska byggnader. Tänk att vara en del av det redan från födseln. Själv är jag tacksam att jag får chansen att bo, se och uppleva det här. På det sättet är Sverige ett jättebra land, att de ger oss ungdomar dessa möjligheter.
 
Imorgon ska vi upp väldigt tidigt, eftersom mamma tar ett morgonplan hem och då blir det ingen morgonuppdatering förren lunchtid. Ni får ha en jättetrevlig kväll och kom ihåg att njuta av livet!

Quédate con quien nunca tiene excusas

Allmänt | 24 Okt, 2014 kl 09:44
God morgon alla glada! Idag har vi startat morgonen med en fruktsallad, yoghurt och lite te. Mysigt, speciellt när man har hela lägenheten för sig själv och resten av mina rumskamrater är i skolan! Jag hoppas att vi snart går och tar en crossaint och dricker kaffe som igår, det är så gott. Solen skiner och vi ska ta oss ner till stranden för mamma ska kunna ta avsked från värmen och havet. Imorgon åker hon hem tidigt på morgonen :( så vi ska njuta av dagen! Igår gick vi genom Las Ramblas, vi gick en sväng på maknaden, jag visade henne min skola, katedralen och en hel del andra intressanta ställen. Nu ska jag fortsätta umgås med mamma den sista dagen, men försöker uppdatera så gott det går! 

Lo que no tiene que estar a tu lado, solo se aleja

I Spanien | 23 Okt, 2014 kl 22:01

La opinion es tuya, pero la vida es mia

Allmänt | 23 Okt, 2014 kl 18:18
Idag har vi varit runt i min del av Barcelona. Jag har visat mamma shoppingcentret, stranden och mitt favoritfik! Vi lyckades köpa två riktigt snygga plagg till henne från Bershka och även från Promod. Efter en riktig måltid och efterrätt samt kaffe, sitter vi nu på mitt rum och vilar upp oss. Jag anar en promenad genom Las Ramblas, en sväng till Sagrada Familia och marknaden!

Eat well. Travel often.

I Spanien | 23 Okt, 2014 kl 16:47
Min vackra mamma

Hagamos un trato

I Spanien | 22 Okt, 2014 kl 20:17
Cielo, hagamos un trato
Habla conmigo y yo te escucharé.
Confia en mi y yo también te diré mis secretos.
 
Apoyate en mi y te enseñaré que lo puedes.
Te doy un poco de mi y me cuidas.
 
Haré tus días más divertidos, y tu me harás sentir segura por las noches.
Estaré a tu lado cada paso que harás, si me prometes todos los días de tu vida.
 
Aceptame tal y como soy, porque te acepto tal y como eres.
 

När läraren får för sig att vi ska skriva en kärleksdikt. Idéen var att vi skulle göra en "deal" mellan varandra i dikten. Gör du det här så gör jag det här, om du gör det här kommer jag göra det här, osv. Sånt här tycker jag är jättesvårt, för antingen kommer det ingenting eller så rinner mina känslor ut utan hejd. Denna lilla dikt är verkligen en frampressad en, haha! Dessutom rättade inte vår lärare så mycket, så har ingen aning om det är helt korrekt skrivet. Men, eftersom hela klassen redan hört denna känslosamma dikt, så kan väl ni också få ta del av det... ;)

Las diferencias

I Spanien | 22 Okt, 2014 kl 16:54
Hanna Om: The Magic Fountain
Vad fint! :) Skulle du kunna berätta lite om hur det var att flytta till Spanien? Vad eller vilka saker var det som var mest annorlunda mot Sverige? Blev du förvånad över något? Vilka skillnader upptäckte du mellan länderna? Kram!


SVAR: Hej Hanna! Visst är det? Vilken tur jag har som kan gå och kolla på det där när jag vill! Att flytta till Spanien var det bästa val jag gjort hittills. Jag var väldigt rädd i början, eftersom där jag bodde hade jag ett riktigt stabilt liv, jag hade jobb, vänner, egen lägenhet och ett rutinliv. Men ju närmare datumet kom, ju lugnare blev jag. Jag var riktigt glad morgonen jag skulle flyga, jag hoppade upp ur sängen innan alarmet började (haha, händer aldrig). Jag har ju varit mycket i Spanien förut så det var inte någon riktigt chock att flytta hit, snarare var jag mer förberedd mentalt än någonsin. Jag tar upp några skillnader jag kommer på nu så här på direkten:

Tiderna: för allt. Här äter man lunch tidigaste kl.13 men ofta kl.14. Middag ska vi inte ens tala om, det äter man tidigast kl.21. Sedan tiderna man går i skola. Vi har oftast lektioner 9.30-13, men det händer att vi har lektioner från 14-17.30 ganska ofta.Detta passar mig ypperligt dock, så jag klagar inte ett dugg :D

Folk är mer sociala: Ja, generellt sett. De är mycket gladare, öppnare och lättare att lära känna. De har tillsynes mycket energi och är mer sociala helt enkelt... Man hälsar artigt och kommunicerar mer än gärna - jag ser nästan aldrig någon som går med hörlurar i öronen här. För mig har det spanska folket ofta intresserat sig väldigt mycket när de kommit på att jag inte är härifrån, vilket också är jättekul!
 
Svordomar: Japp, jag är tvungen att ta upp den här. Svordomar slängs helvilt hur som helst. Bland ungdomar, men även bland vuxna. Det är som vanliga uttryck känns det som, eftersom det slänger in ord som för oss svenskar kan vara väldigt brutala, men för spanjorer inte är en stor grej. Haha, det kan låta väldigt roligt i mina öron ibland för jag blir alltid lika chockad... :)
 
Pratar högt, snabb och mycketDet här kan vara en stor kulturkrock men för mig känns det mera bekvämt. Man avbryter ofta varandra i meningen och ibland kan ljudnivån eskalera väldigt snabbt i en diskussion!
 
ALLT är dubbatVäldigt bra för oss som bor här och vill lära oss språket. Men stackars spanjorerna som aldrig får höra karaktärernas riktigt röster. Det visas mycket engelska serier här också, men inget är på engelska. Allt är dubbat till spanska!
 
Barnen växer upp snabbareHär börjar man gå ut på disco redan i 13 års ålder. Jag ser sminkade tolvåringar med utmanade kläder, 14 åringar med höga klackar. Jag tror man släpper fri barnen väldigt snabbt, i alla fall av det jag såg min värdfamilj i Malaga göra.
 
Alkhol finns över allt: I små mataffärer, i stora mataffärer, en affär med bara alkohol, på pizzerian, osv. Det är jättenkelt att få tag i det. Även som mindreårig. Samma sak med t.ex. cigaretter, det finns automater för det där man bara stoppar i pengar, trycker så kommer det ut ett paket. Ingen speciell ålderkontroll.
 
 

Lyckodag

I Spanien | 22 Okt, 2014 kl 15:36
FÖR IDAG KOMMER MIN MAMI HIT OCH HÄLSAR PÅ!!!!!
 

The Magic Fountain

I Spanien | 21 Okt, 2014 kl 23:24