Status: Just nu

Allmänt | 30 Aug, 2014 kl 12:43
Just nu sitter jag på sängkanten av min säng. De mesta är nerpackat i mina flyttväskor. Snart flyttar jag upp till lägenheten jag ska bo i resten av kurstiden. Delad lägenhet, med andra studenter. Det är lite dåligt stämning i min egna atmosfär, eftersom jag fick träffa 2 av de som bor där uppe, igår. Kaan, min strandkompis, flyttade igår och då skulle jag säga hejdå till honom. Då träffade jag dem. På vissa är det verkligen skrivet i pannan, att de inte alls är här för att plugga, som jag.

Den roligaste fredagen som jag någonsin haft i en skola

I Spanien | 29 Aug, 2014 kl 23:05
Åh, önskar jag tog bilderna av Henri, min klasskompis idag. Vi har haft vääärldens roligaste fredag i skolan. Tror aldrig jag har haft så kul under en kurs förut. Vi började dagen 9.30 i skolan, där vi blev indelna i grupper. Jag hamnade med Henri, Anna och någon till men hon var sjuk idag.
 
Så väl i klassrummet får vi en karta och en plastficka med 7 st kuvert i. På kartan står siffrorna 1-7 utspridda i hela Barcelona's centrum. Om jag får tag i bilderna så lägger jag upp dem senare. I alla fall, så började man med att gå till punkt 1. Väl på plats, öppnar man kuvert 1. I kuvertet står 1-3 frågor samt uppgifter. Jag ska räkna upp de jag kommer ihåg.
 
 
 
  • I vårt första kuvertet skulle vi gå till en viss gata där vi skulle leta reda på en antik kafeteria. I kafeterian skulle vi fråga vad en "suizo" och "ensaimada". Suizo var tydligen choklad med grädde och ensaimada är något som croissant blandat med degbulle, haha. (Vilken beskrivning.)

  • I det andra tror jag vi gick till Katedralen. Där skulle vi först ta reda på hur många "ocas" (gäss) som fanns och varför det var just det antalet av dem. Svaret var att Sant Eulalia, beskyddare av Barcelona, levde bara i 13 år och gässen symboliserar just de antalet år. Inne i katedralen fanns det som små olika platser för olika helgon/beskyddare/historiska personer, och en till av dem vi skulle ta reda på var Sant Lucía. Avbildningen av henne håller sina händer kupade framför bröstet och vi skulle ta reda på vad det är hon har i händer. Självklart visste vi inte svaret utan vi fick gå till någon av vakterna och fråga. "En sus manos tiene una bandeja de sus ojos. Su padre las quitó porque era cristiana." Det fick vi till svar och det betyder: I sina händer håller hon sina ögon. Hennes pappa 'drog ut' dem för att hon var kristen. Sen förklarade hon något men riktigt så avancerad spanska kunde inte någon av oss, hehe..

  • I det tredje tror jag vi skulle leta upp en affär specialiserad på torsk (bacalao), på en viss gata. Meningen var ju att det skulle vara lite krångligt att hitta så vi får fråga spanjorer efter vägen, men vi hittade nästan direkt. Där skulle vi bara ta ett gruppfoto att vi faktiskt hittade det, sedan skulle vi också skriva ner vilket husnummer det var.

  • I fjärde... så skulle vi första knäcka en bokstavskod. Koden blev tillslut: Supermercado de Corte Inglés. Det betydde att vi skulle gå dit och väl där skulle vi göra lite olika saker som att 1. Ta foto på en ensaimada de Mallorca. (Och tro mig, vi letade som tok men tydligen hade det slut på dem idag) 2. Ta reda på 4 viner som är katalanska + deras pris. 

  • I femte, skulle vi vidare till Barcelona's kändaste gata La Rambla där det cirkulerar väldigt många turister. Där skulle vi hitta en fontän, som har en inscripción på katalanska framför den. Självklart pluggar vi inte katalanska, utan vi pluggar vanlig spanska, så då var det bara till att fråga om översättning av någon som kan katalanska! Lättare sagt än gjort, på grund av alla cirkulerande turister, men efter många frågor så hittade vi någon gubbe som översatte. Det stod något om att "dricker man ur denna fontän, kommer man för alltid vara kär i Barcelona, och man kommer alltid återvända". Haha! Intressant grej faktiskt.

  • I sjätte kuvertet skulle vi hitta en affär, någonstans på smågatorna och fråga vad "matasuegras" är för något och var man hittar dem. Matasuegras visade sig vara sådana där "blås"-pappersvissla som rullar ut sig och tjuter när man blåser, ni vet? Sådana som småbarn har på fest haha!! Det var jättekul. 

  • I sjunde och slutgiltiga kuvertet, så skulle vi leta efter en till fontän som faktiskt var på en vägg av någon byggnad. Det fanns 3 fontäner där ifrån och så fanns det även en målning ovanför kranarna samt en 4 rader lång text. Vi skulle läsa texten och ta reda på vilket århundrade den andra muren blablabla...någonting! Haha, det stod XVI, men vår lärare var nästan säker på att det var XIV. 



DEN HÄR typen av övningar, är det som ger kunskap i språk, tycker i alla fall jag. Man är bland spanjorerna, man måste fråga och försöka förstå. Det viktiga är att man måste, man har inget val. Och det är det som pushar oss framåt, det är därför det går så bra. Det jag inte vet, vet någon annan. Det dom inte vet, vet kanske jag. Ah, life of a student. Dagen har känts olagligt kul!! Jag ska definitivt gå tillbaka till katedralen någon dag och fota. Sen kanske jag ska ut och ta en "suizo" med en "ensaimada". Underbart.

A priceless work of art - exactly what you are

Allmänt | 28 Aug, 2014 kl 20:18
 
Känner lite på sådant här humör just nu. Glad, busig, livlig. Kom nyss från te-affären och innan dess hade jag varit på stranden med min väninna Anna och hennes väninna. Så roligt med nytt folk, nya historier, nya diskussioner, andra perspektiv, nya skratt. Det känns som det var så otroligt länge sedan jag var så genomlycklig och en längre tid. Lately, nothing can get to me. Imorgon ska vi iväg på Clase en vivo med skolan, vilket betyder utflykt. Eller ja, direkt översatt lektion utomhus. Vi skulle gå in i någon kyrka (hoo-hoo undra vilken, förmodligen La Sagrada Familia) Så ikväll ska jag packa ner lite diverse saker i min skolväska, sedan ska jag faktiskt packa ner lite saker i mina resväskor (ska flytta två våningar upp) och sedan laga lite god kvällsmat. Ja, spanjorerna äter middag väldigt sent. Men det passar mig! Senare ikväll ska jag skriva ett till inlägg angående hälsa, träning och nyttig mat. Förmodligen blir det mer mot midnatt. Hörs då!
 

Papaya- och chaite

I Spanien | 28 Aug, 2014 kl 20:11
God kväll mina fina läsare.
 
Idag ska jag ta upp något som är väldigt, väldigt viktigt för mig. Sedan jag har varit liten har jag alltid varit småsjuk hela uppväxten och aldrig riktigt kunnat återhämta mig helt, på grund av bl.a. skola och jobb. Som också är viktigt, självklart. Därför tar jag denna fantastiska chans att plugga utomlands även som en fantastisk chans att återhämta mig bättre än någonsin. Jag vill säga hejdå till alla migräner, alla gånger jag vaknat upp och känt att jag har ont i hela kroppen av ingen anledning alls, alla gånger jag får så ont i magen av vanlig mat att jag nästan grinar, alla gånger jag inte riktigt kan "vakna" för jag är så otroligt trött. Tröttheten kan bero på att jag slarvade med sömnen väldigt mycket i tonåren vilket jag nu ångrar rätt mycket. Men nu är det andra tider! Tack och lov att man växer upp och börjar förstå vad som är viktigt och inte riktigt lika viktigt. Jag har min mamma att tacka väldigt mycket för all infomation hon kan ge mig, tack vare hennes intresse för samma ämne. 
 
Så idag har jag köpt något som är ganska bortglömt men lätt att inta, och är väldigt nyttigt. Nämnligen te. Vilka av Er dricker te? Jag vet att min bästa vän dricker otroligt mycket te. Min familj också. Jag dricker inte alls ofta eftersom jag bott själv och stressat rätt mycket, men jag kommer aldrig glömma de mysiga stunderna i vardagsrummet på morgonen/kvällen när mamma kommer in med en stor bricka med olika muggar fyllda med gott te! Det är så njutningsfullt att dricka te. Det värmer, speciellt på hösten. Det smakar gott. Det är en social aktivitet. 
 
När jag skulle köpa te idag så var jag egentligen ute efter "detox-te". Jag ville absolut att det skulle stå detox på te:et men så började kassörskan i te-affären berätta historien om rött te och vad den har gjort och hur kinserna kom på....Ja, och så vidare. Självklart! De "vanliga" te:erna är ju fantastiska. Och för att detta ska kunna bli en kul aktivitet för mig, så bestämde jag mig att köpa lite tillbehör för att lättare kunna fixa te och ta med mig det till över allt.
 
 
Här är min fina lilla samling!
 
 
 

Se dicen que solo usamos 10% de nuestro capacidad celebrar

Filmer/Serier | 27 Aug, 2014 kl 05:19
Det här en en film som är över många plancher vid biograferna här i Barcelona. Om ni kollar på trailern så kommer ni förmoligen tycka som jag, att den är ganska intressant. Även om den inte är 100% realistisk, så är det sant att man bara använder ungefär tio ynka procent av vår hjärnkapacitet. 
 

IS Barcelona

Allmänt | 26 Aug, 2014 kl 23:13
Byggnaden som min skola är på, är så otroligt vacker. Det här med arkitektur i Barcelona... Wow. En dag ska jag gå runt och fota, så att ni också kan se. Allting är så.. fint. Så elegant. Så...antikt? Lite åt den stilen. Jag har aldrig varit den turist-typen som fotar supermycket, men en dag ska jag göra det. I alla fall, i byggnaden där skolan ligger i, har vi en port-vakt. Hur trevligt är inte det? Nu är det inte som värsta hotellet med en fin disk och allting, men han finns i alla fall! När man kliver in i byggnaden ser det ut som på bilden till höger. Om vi ska komma upp till vår våning, så är det bäst att ta hiss med tanke på hur högt upp den ligger, men annars är trapporna väldigt vackra. Jag har 'a little thing' för arkitektur, fina saker med lite antik stil. Det här passar mig ypperligt! I något liknande kan jag tänka mig att bo i i framtiden.

Photo credit: http://www.is-barcelona.com
 

Rutiner, välmående, kurs och glädje

I Spanien | 26 Aug, 2014 kl 23:04
Det är det som är mitt liv nu. God kväll på er förresten! Har ni det? En god kväll? Det har jag. Jag känner mig så glad och lycklig i hela kropp och själ. Jag börjar få in lite rutiner verkar det som! Jag har lyckats skjuta liiite på mina matvanor, med tanke på att spanjorerna äter frukost på morgonen, lunch vid 14 och middag vid 21. Självklart har de mellamål där emellan, men jag klarar inte riktigt av att hålla mig så länge...
 
Vår kurs på IS, spanska för fortsättare, kommer vanligtvis att börja 11.30 eller 14.00. Och det är så otroligt skönt, att inte behöva stressa, att inte behöva välja bort viktiga saker för andra mer viktiga. Mina dagar har hittills sett ut så här: Går upp, gör lite frukost som jag äter i lugn och ro medan jag kollar på spansk TV. Efter det, städar jag upp lite i mitt rum, byter om och går till gymmet en vända. En timme på gymmet räcker för mig, om jag inte hänger och tar pauser emellan de olika övningar jag gör. Med tanke på att jag har skola efter, så duschar jag hemma där jag sedan kan sminka mig. Vips, så är klockan redan 12. Efter smink och klädsel går jag och lagar lunch. Ja, jag lagar lunch. Ingen färdigmat här inte! Mycket hackande, stekande och göra i ordning. Men det är kul, nyttigt och jag tycker om det. Efter jag ätit, så tar jag min skolväska och går till metron för att ta mig till skolan. Just ja, att packa ner en eller två frukter + en flaska vatten i väskan är ett måste. Man kan allvarligt talat DÖ i den här värmen om man inte äter och dricker rätt. Haha, skämt åsido, man mår verkligen dåligt om man inte gör det.
 
När jag kommer hem gör jag lite olika saker, men viktigt att komma ihåg, läxor. För självstudier är viktiga för att lära sig. Och speciellt nu när man är i landet på plats. Jag har slutat prata engelska helt i butikerna och restaurangerna, äntligen. Spanjorerna är oftast väldigt tålmodiga och en del tycker nästan det är lite kul att försöka förstå vad jag vill säga! Det glädjer mig mycket.
 
 
Jag kan tänka mig att de dagarna jag börjar 11.30 får jag skjuta på gymmet tills efter skolan. Vet ni hur skönt det är, efter 2 år av slitsamt (men roligt) jobb, äntligen kunna återhämta sig? Så viktigt. Stress, ilska, ångest, sorg, alla dessa känslor man inte förstår varför man har - när man är under mycket stress och press under en lång tid - det är borta. Jag är så lycklig, välsignad och tacksam för detta.

Dress to impress

I Spanien | 26 Aug, 2014 kl 10:30
Bild från igår
 
Igår var det kursstart. Weey. Det gick faktiskt jättebra, men kunde inte blogga när jag kom hem, för så fort jag klev ut från skolbyggnaden fick jag migrän. Ni vet, man ser suddigt, huvudet dunkar, alla lukter blir plötsligt hundra gånger starkare och ljuset är din värsta fiende. 
 
Vi skulle ha lektion från 11.30-13.00, rast en timme, sedan en lektion 14.00-15.30. Vad får vi höra på första lektionen? Att de har glömt att skriva in att vi måste ha 1,5 timmes informationsmöte också, för oss nya. Och detta, direkt efter lektionen. Så istället för att sluta och vara hemma runt 16, så kom jag hem 18, med migrän i bagaget. Allt, tack vare att jag bara hade räknat med en kort stund i skolan = bara lite frukt med mig. Sååå viktigt att dricka och äta rätt när det är så varmt. 
 
Lärarna på IS BCN är riktigt duktiga och pedagogiska! Det gillar jag väldigt mycket. Idag börjar jag inte förrens kl.14.

Söndag

I Spanien | 25 Aug, 2014 kl 00:15
God kväll alla glada! Idag har det varit en riktigt, riktigt superbra söndag. Ni vet hur tråkiga söndagarna annars är? Allt är stängt och man vet inte riktigt vad man ska göra.  Min kompis Anna och jag bestämde oss för att spendera dagen tillsammans! Det var faktiskt en riktigt bra idé. Vi började med att käka frukost på ett café, där vi beställde en var sin kaffe med mjölk (café con leche) och en var sin croissant. Det såg precis lika smaskigt ut som denna bild. Ett underbart sätt att börja morgonen med!
 
Photo credit: http://pineapplebread.wordpress.com/
 
Efter långa diskussioner om kulturskillnaden i olika länder, så bar det av till stranden. Vi tog en liten omväg för att promenera, gick förbi både ett och annat för att tillslut hitta tillbaka till stranden, haha! Men det var roligt. Vi diskutera det pågående Ice Bucket Challenge på internet, som ska hjälpa människor med ALS. Det hade min väninna väldigt starka åsikter om, men det var ändå rätt intressant att det som sprider sig på internet, sprider sig över hela världen. Det blir verkligen känt om man drar igång något sådant. Så man får passa sig lite vad man skriver här i denna fiktiva värld ;)
 
På stranden var vi i flera timmar och jag hade så svårt att slappna av. Vanligtvis brukar jag bara blunda, höra havet och plötsligt slummrar jag till lite sött, för några minuter. Men idag kunde jag verkligen inte det! Det måste ha varit kaffet. Man blir ju så pigg av det! I slutet mot kvällen, så gick vi in i shoppingcentret och en hel del cafeterior samt restauranger hade öppet. Vi valde att köpa wok-to-go, med sushi som vi sedan bar ut till centrets stora terass som är en öppen yta där folk hänger, pratar, äter. Vi satte oss ner och njöt av den färdiga maten. Efter det skildes vi åt och jag har varit riktigt nöjd med dagen !! 
 

Dagens händelse

I Spanien | 24 Aug, 2014 kl 23:49
Okej, så jag satt med en kompis på en uteplats idag och vi åt wok-to-go mat. Så händer världens konstigaste grej. En kvinna, ganska ung runt 25, kommer fram till oss och frågar om vi pratar franska. Vi svarar på engelska, eftersom oftast så är det någon turist som vill veta vägen till ett ställe, så då ska man ju vara artig, eller hur? Till utseendet är hon blond, piercingar lite här och där, töjning i öronen, tatueringar på armarna. Hon är sminkad och till synes fräsch och sminkad, som vilken människa som helst. Och hon har en axelbands väska på sig. 
 
Hon börjar förklara för oss, att hon var på en festival här i närheten och berättar att hon blev förföljd och två män började prata med henne, de ville bara "låna" två minuter av hennes tid. Hon la även till att hon hade sin väska bakom sig, med passport, pengar, och allt annat viktigt. När hon då skulle ta väskan till sig närmare för att hon blev omringad av dem, så när hon kollade bak var väskan borta och när hon kollade fram var männen borta. Sedan sa hon att hon gick till polisen och ambassaden för hjälp, men att det skulle ta tre dagar för dem att ta tag i ärendet. Och hon har en mamma som bor hos henne, som hon måste ta hand om. Att hon måste komma hem snabbt.
 
(Det var någonstans här jag sa "Tråkigt att höra, men ambassaden/polisen kan nog hjälpa dig bättre än vad vi kan")
 
Hon fortsätter, hon säger att hennes mamma bara bort 3 timmar bort att hon snabbt måste hem. Att hon gör vad som helst för att komma hem igen, hon kan ge adress, namn, allt vi vill veta.
 
(Det var någonstans här jag avbröt henne med all respekt och sa "Vi har inga pengar.")
 
Hon fortsätter, säger att det bara är 15€ hon behöver för att komma hem, att polisen inte kan hjälpa henne, hon upprepar att ärendet tar tre dagar och hon får sova på gatan tills dess. Och att hon är rädd. Så det är klart, om någon på gatan kommer mot henne och börjar bråka, då börjar hon också bråka. Vad det nu har med saken att göra. Men hon hade alltså redan sovit på gatan en natt. Och ville inte göra det igen. 
 
(Det var någonstans här jag sa "Ursäkta men vi har inga pengar. Vi köpte mat för det sista vi hade.")
 
Min kompis bredvid mig satt helt förlamad av okänd anledning. Men efter tredje försöket så gav kvinnan upp och muttrar lite surt "Happ, vill man inte hjälpa så vill man inte hjälpa." Vi får fortsätta äta vår mat ifred och ser att efter några minuter är kvinnan på andra sidan gatan. Hon går fram och tillbaka, flaxar med armarna i luften och sedan "simmar" i luften med armarna. Och hon pratar. Högt.
Men det är ingen på gatan runt henne...

Spanish Course B1-B2

I Spanien | 24 Aug, 2014 kl 23:24
IMORGON ÄR DET KURS-START!!

Och nej, jag skäms inte för mina rosa block, pennor och pärmar. Jag tycker rosa är fränt och det gör studerandet sååå mycket roligare om man har en färg man gillar!
 
 

Dagens händelse

I Spanien | 23 Aug, 2014 kl 23:50
Haha, okej, så det här med att handla med ett svenskt kort utomlands... borde ju inte vara ett problem, eller hur? Jag var inne på Al Campo idag och skulle handla ganska mycket mat, samt lite skolgrejer. Jag plockar på mig något som senare kommer att bli två fulla kassar med varor. Al Campo är en kopia av TESCO, ni som vet vad det är. Om inte, googla, för att det är allmänbildning. Al Campo har tre gigantiska våningar man kan handla allt från mat, skolgrejer, resväskor, kläder, till TV, mobiltelefoner etc. Kassorna är många, men väldigt korta, så jag måste plocka i varorna direkt i kassen, medan kassörskan fortsätter scanna. Man får alltså skynda sig. 


När jag är klar med att packa ner allt i kassarna, så tar jag fram mitt kort som jag ska betala med. Kassörskan tar mitt kort ifrån mig och kollar på namnet medan hon säger "Passet tack.". Jag tittar tillbaka på henne och säger "Varför? Jag har det inte med mig." Jag får tillsvar, att på Al Campo, så måste man alltid visa passet i samband med kortköp. Så jag börjar förklara mig, men inget fungerar. Hon vänder sig till sin kollega och börjar diskutera. Sedan vänder hon sig tillbaka till mig och frågar om jag har PIN-kod till kortet. Självklart svarade jag, och då gick det. Den gången klarade jag mig undan, då gick det bra, men tydligen så ska man alltid ha med sig legitimation/passet när man korthandlar. Dock gäller detta bara på Al Campo. 

Upptäckten

I Spanien | 23 Aug, 2014 kl 20:25
 
Vet ni vad det här är? Om ja, varför har ni inte sagt något?! Trodde att tjejkompisar delade skönhetstips till varandra. Känns som världens upptäckt, en sådan här penna har jag drömt om länge. Man doppar "kanten" (som på bilden är instängd under locket till vänster, samt har 3 back-ups i locket till höger) i lite aceton, den sugs upp och sen kan man lätt komma åt under nagel och vid sidan där man kletat. Vips, så är det borta! Tänk dig alla gånger du försökt måla dina naglar knallröda och de blir verkligen perfekta, förutom... ja, dem där små små klickarna bredvid. Well, no more! 
 
Naglarna har jag inte fixat själv, dem fixade jag i vårat C.C. Diagonal Mar, och salongen heter LAKA och är i mitten av shoppingcentret. Fransk manikyr och de gjorde dom väldigt bra kan jag säga! Detta är en sak jag lovade mig själv när jag sa upp mig från mitt jobb, att jag skulle göra. När man jobbar med mat, så får man nämnligen inte ha lackade naglar alls, så nästan två år utan nagellack. Vet ni hur bra det känns att ha fräscha naglar igen?!! Jag är så glad. 
 

Så underbart med dessa soliga dagar

I Spanien | 23 Aug, 2014 kl 15:08
 Nu ska jag tillbaka till stranden!
¡Hasta luego!
 

Strive for progress, not for perfection

I Spanien | 22 Aug, 2014 kl 21:59
Tro det eller ej, men det spöregnar just nu, samt åskar. Blixtrarna är riktigt klara här från åttonde våningen. Jag har aldrig varit rädd för åska, men jag drar gärna ur alla kontakter från eluttagen när det börjar, haha. Jag var på gymmet tillslut! När jag kom dit var det BARA män över allt, i alla åldrar. Sånt där man helst vill slippa, samma sak var det ju i hemstaden där de tillslut byggde en egen tjejavdelning. Jag tycker nämnligen det är lite jobbigt när man får blickar från killar man aldrig sett förut, som tittar uppifrån ner och antingen så ser dem sliskiga ut och försöker flörta... eller så höjer de ögonbrynet och skrattar. Alla börjar ju någonstans? Jag har inte gymmet eller tränat på snart ett år, bortsett från promenader och springturer ute i naturen. Men det gör inget, för när jag har mina hörlurar i, med bra musik, så går allt så bra så, jag glömmer bort alla i rummet. När jag sedan skulle gå efter cirka 1 timme, så ser jag att plötsligt strömmar det in tjejer. Jag tror de flesta var på något slags pass. Det vill jag också vara med på! Men först vill jag bara lära mig lite mer spanska så att jag kan alla konstiga gym-termer. Nu ska jag dock vila upp alla mina urpumpade muskler.
 
 
 
 

Uppdaterar senare idag

Allmänt | 22 Aug, 2014 kl 12:56
I'm in a rush. Till centrum. För att köpa boken vi ska ha i skolan. Ja, jag är nyfiken på vilken bok det är. Men när jag kommer tillbaka ska jag förmodligen gymma. Sedan kan jag uppdatera! Talk to you soon

Från balkongen

Allmänt | 21 Aug, 2014 kl 19:43
 
 
Det här ska jag äta min kvällsmat till, varje kväll. Det har jag bestämt mig för. Vilken vacker utsikt. Det kanske inte ser så vacker ut på bild, men att vara på åttonde våning och vet att jag snart flyttar till nionde... och har detta att titta ut på. Man ser mycket och när det är solnedgång... Wow.
 

Cemmaresme - mitt nya gym

I Spanien | 21 Aug, 2014 kl 15:57
God eftermiddag!
 
Snart ska jag strax ta tunnelbanan in till kärnan av centrum, men det när min mobil laddat klart.Idag har det varit en helt okej dag, fortfarande inte nå skinande sol, trots att värmen ändå känns. Idag gick jag till gymmet för att skriva in mig och idag hade jag minsann tur! En riktigt bra tjej jobbade bakom disken och gav mig all service jag behövde! De blev lite nervös när jag först kom in och sa "Hi, does anyone of you speak english?" och när dem sa "Just a little..." och såg rätt skamsna ut, så kände jag mig ganska... elak. Det är ju jag som är i Spanien, jag får väl traggla mig fram på min spanska. Så jag fortsatte på spanska och då pustade dem ut och skrattade, "Du kan ju spanska väldigt bra!". Sen den meningen fick jag mig en massa mod och fortsatte försöka.

 
Gymmet är för övrigt gigantiskt. Inte själva delen med fria vikter och alla dessa löparband som man ser på bilden till höger, den delen var ganska... liten. Men det funkar! Kontakt med människor är ju alltid kul, haha. Men resten... 3 våningar. Tredje våningen uppe, hade dem sala de benefit, och där hölls det tydligen en massa pilates, yoga, etc. Andra våningen, var själv löparbanden, fria vikter, lite gymnastik redskap också. På samma våning, i genomskinklig glas, ser man simbassängerna. 2 stycken, precis som ni ser på bilden + ett bubbelbad. Här måste man dock bära sån där mössa som simmare brukar ha. Även om man bara ska vara i bubbelbadet...
 
Lite längre bort, bort samma våning, så fanns ett stoooooort tomt rum, med en massa speglar. Här hölls olika pass som body combat, GAC (tror jag det hette), och liknande pass. Gick man sedan ner till första våningen, så hade man allt annat; spinning sal, omklädnings rum, solarium, bastu, ångbastu, och även en uteplats som man kan sola "naturligt" på haha! Det gillade jag. Säkert bara jag som kommer ligga där och tycka att det är världens sommar när graderna sjunkit till 22. Jag tror verkligen jag kommer gilla detta ställe. Man betalar en månadsavgift på cirka 50€ och allt förutom solarium ingår. Hur bra är inte det?!! Tummen upp!!
 

Spaniens service

I Spanien | 20 Aug, 2014 kl 20:51
Man ska inte vara snabb med att döma, men jag har råkat på 4 allvarliga tjänstefel av folken som jobbar, varv 3 har varit dålig service. Hur kan man jobba i affär och inte vara service inriktad? Hur är detta ens tillåtet? (!!)

Det är ingenting jag är aktivt upprörd över, för det första så struntar jag i allt som inte ger mig glädje, men det är nästan ledsamt att se folk vara så OVILLIGA. Nog om spanjorernas taskiga service :D

Jag sitter på kanten av min säng och undrar om jag ska hitta på något eller gå och sova. Ganska trött för att inte ha gjort mycket idag, men imorgon är en ny dag, och tur är väl det! Just ja, glömde berätta, vi har fått våra skolscheman!! På måndag börjar ju skolan också!! Så kul. Längtar verkligen!! Imorgon måste jag testa ta mig till skolan för att se ungefär hur lång tid det kommer ta för mig att ta mig dit, man vill ju inte vara sen till första skoldagen liksom... ;)

MANGO Barcelona

I Spanien | 20 Aug, 2014 kl 17:46
 
Blev en liten tur still el centro comercial (shoppingcentret). Tänkte att jag förtjänar någonting snyggt, och något nytt, och detta blev ett plagg jag trånat efter väldigt väldigt länge. Bild på den kommer senare! Jag tänkte också visa er shoppingcentret som ligger bara en minut ifrån min portuppgång. Hur nice är inte det?! Det är 3 våningar och riktigt, riktigt stort, brett. Jag borde egentligen ha fotat med mobilen liggandes, för då hade man nästan sett hur stort det är, hihi ;)
 
 
 
 

Palmer. PALMER. ♥

I Spanien | 19 Aug, 2014 kl 22:40
(Om ni tittar riktigt nogranna ser ni Hilton Hotel Diagonal Mar, hihi)
 
 
God kväll!
Idag har jag hunnit med hur mycket som helst. Gjorde en liten checklista imorse, som bestod av 3 små saker, man vill ju inte börja med världens jäkla lista att beta av liksom. Jag uppfyllde två av tre, men hann inte med den sista eftersom jag låg på stranden hur länge som helst. 

Imorse var det inte alls så soligt så jag tvekade på om jag alls kunde gå till stranden (trots värmen i luften), men runt 10 började det skina starkt. Tyvärr har jag inga bilder från stranden, med tanke på att jag är ensam och man har ingen kontroll över sakerna när man väl är i havet och badar (vilket jag gör mycket, älskade havsvatten ♥)

Efter det har jag varit in 3-4 gånger på vårt stora shoppingcenter, som är väldigt väldigt nära. Lucky me! Dessutom har jag fixat ett nytt nummer, ett spansk. Spanjorer är så taskiga med internet, det är jättefå telefonabonnemang/telefonkort som har 1GB fritt internet, de flesta ligger på 600mb. Men, jag hittade mitt till ett väldigt bra pris! Den som finner den söker. 8,95€ i månaden, motsvarar ju typ Sverige's Comviq Kompis 95kr, och det är ju inte alls illa! Nog om det. Denna dag har varit riktigt bra men imorgon ska jag försöka röra mig lite längre ut i staden. Jag har valt ett ganska avlägset område, Diagonal Mar, men samtidigt är den väldigt bra, hög standard, allt finns, nära till allt, inklusive havet vilket är ett stort plus. Hoppas morgondagen blir lika bra! Ha det bäst alla godingar där ute!

Min första natt i den nya staden

I Spanien | 18 Aug, 2014 kl 21:57
 
Idag klockan 16 landade mitt plan i denna underbara stad. Barcelona. Det här momentet har jag drömt om i flera månader nu och jag har väntat, kämpat och slitet för det. Jag var sprallig hela morgonen och så otroligt glad, och allt har gått så bra. Resan gick superbra, att hitta till boendet gick superbra, och så har det gått bra med mina privata värdar hittills. Vill egentligen inte riktigt gå och lägga mig, vill egentligen gå ut och ta en promenad för jag hör hur livligt det är där, 8 våningar ner på vår gata. Småbarn som skojar och stojjar. Föräldrar som ropar på dem. Trafik som ständigt är i rörelse.
 
Jag har försökt ladda upp en massa bilder från idag, men internet här är inte det starkaste eller snabbaste, så vi får ta det någon annan dag! Nu är det dags för mig att tvätta av sminket, och sedan gå och lägga mig med ett stort leende på läpparna. 

Godnatt Barcelona.♥